Perlindungan Kanser Menyeluruh A-Life Cancer 360-i

Perlindungan Kanser Menyeluruh A-Life Cancer 360-i

  C360_2

Sudah Sakit Pun Boleh Memohon Pelan Takaful?

Seringkali saya menerima permohonan pelan takaful atau insurans dari pada prospek yang telah mempunyai penyakit. Bagaimanapun, salah satu syarat untuk memiliki pelan-pelan takaful/insurans dari mana-mana syarikat adalah harus memiliki kesihatan yang baik.Sehinggalah AIA Public Takaful memperkenalkan pelan Takaful terbaru di pasaran iaitu A-Life Cancer 360-i.

Kelayakan Memohon.

Anda sudah ada sakit kritikal seperti diabetes, buah pinggang, sakit jantung, slipdisc, stroke, darah tinggi dan sebagainya?

Kebiasaannya, anda sudah tidak layak memiliki apa-apa pelan takaful atau insurans. Bagaimanapun, sekiranya anda masih belum didiagnos apa-apa sakit kanser, anda masih ada peluang terakhir untuk mendapatkan pelan takaful dengan A-Life Cancer 360-i.

C360_1
C360_3
C360_4
C360_5
C360_6
C360_7
C360_8
C360_9
C360_10
C360_11
C360_12
C360_13

Apakah Kelebihan  A-Life Cancer 360-i?

Sekiranya seseorang itu didiagnos mengidap kanser, selain rawatan, perkara yang paling menyukarkan pesakit adalah kos-kos sampingan untuk menjalani rawatan. Zaman sekarang sudah ramai yang memiliki medikal kad atau kad rawatan hospital. Bagaimanapun, medikal kad adalah untuk kegunaan semasa mendapatkan rawatan sahaja. Bagaimana dengan kos-kos lain seperti:

  • Kos perjalanan pergi dan balik ketika mendapatkan rawatan.
  • Kos tempat tinggal.
  • Kos ujian untuk rawatan.
  • Kos jagaan anak-anak ketika anda mendapatkan rawatan.
  • Kos rawatan alternatif.
  • Pinjaman atau sewa rumah.
  • Pinjaman kereta.
  • Belanja Harian Keluarga.
  • Pendidikan anak-anak.

Dalam tempoh penyembuhan ini, pelan  A-Life Cancer 360-i mampu untuk meringankan beban anda.

Antara Ciri-ciri Pelan Perlindungan Kanser ini adalah :

1) Perlindungan Kanser Peringkat Awal (Early Cancer Protection) dari Tahap 1 lagi di mana :

  • 30% akan dibayar apabila didiagnos kanser Tahap 1.
  • 10% dibayar pada tempoh 6 bulan pertama.
  • 10% dibayar pada tempoh 6 bulan kedua.
  • Sekiranya anda masih tidak didiagnos kanser Tahap 3 @ 4, Pada tahun kedua Power Reset akan mengembalikan jumlah perlindungan anda kepada 100% balik.

2) Perlindungan Kanser. Sekiranya didiagnos kanser, faedah berikut akan diberikan kepada anda :

  • Pampasan Penyakit Kanser 100%
  • Pendapatan Pemulihan Lanjutan : Setelah diberikan pampasan 100%, anda layak untuk mendapatkan pendapatan 10% dari jumlah perlindungan selama 5 tahun (Total 50% dari jumlah perlindungan).

3) Jika anda tidak membuat sebarang tuntutan? :

  • Sekiranya sehingga umur 80 tahun, anda tidak membuat sebarang tuntutan, anda layak untuk menuntut jumlah perlindungan 100%.
  • Jumlah ini adalah lebih tinggi dari jumlah caruman yang anda lakukan.

4) Faedah Lain :

  • Khairat kematian 10% dari jumlah perlindungan (selain dari kemalangan)

Jadi, sekiranya anda telah mengidap penyakit kritikal lain selain kanser, anda masih berpeluang untuk mendapatkan pelan takaful dari AIA Public Takaful.

Brochure_A-Life Cancer 360-i

FAQ A-Life Cancer 360-i

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Kepentingan Insuran Demi Masa Hadapan Keluarga Anda!

simplewords1_zpsd9e146a2

Image | Posted on by | Leave a comment

Jangan MENYESAL…masih ada peluang untuk mendapatkan perlindungan!

Jangan TERLAMBAT…sediakan perlindungan yang TERAWAL!

image15

Posted in Uncategorized | Leave a comment

KajiSelidik – AIA Public Takaful – Diantara pilihan rakyat Malaysia!

Kaji selidik yang menjadikan AIA Public Takaful diantara pilihan rakyat yang bijak!

June 2015 >>> vote customer choice

July 2015 >>> chart aia takaful

Posted in Uncategorized | Leave a comment

KERJA KERAJAAN DAPAT BANTUAN KESIHATAN DI HOSPITAL KERAJAAN BUKAN SEMUA “FREE”!!!

“Awak pergi la jual medikal kad ni kat orang lain. Saya kerja kerajaan. Kos rawatan semua kerajaan tanggung. Free.. saya layak wad 1st Class???”

Kami sebagai agen dah biasa dengan ayat-ayat pedas macam ni. Dalam dunia ni mana ada benda free??? Kita lihat kes-kes di bawah buat renungan bersama.

Kes 1 : Betulkah semuanya FREE di hospital kerajaan
Ramai yang anggap, kakitangan kerajaan mendapat rawatan di hospital kerajaan dengan PERCUMA. Memang benar. Tapi tidak semuanya percuma. Ada kes-kes di mana pesakit (walau kakitangan kerajaan sekali pun) terpaksa membayar kos rawatan di hospital kerajaan.
Ini membuktikan, walau pun kita kerja kerajaan, kita tetap memerlukan medical card atau kad perubatan.
Kes 2 : Kerja cikgu, mintak derma kalau dah sakit
Ini satu lagi contoh, artikel pasal seorang guru perlukan rawatan pemindahan buah pinggang. Disebabkan tiada wang, terpaksa minta derma. Selepas beberapa bulan masuk Berita Harian, perlukan RM 120,000, tapi hanya dapat sumbangan derma RM 3,708.
Kalau lah seorang guru (kakitangan kerajaan) terpaksa minta derma untuk dapatkan rawatan, anda yang kerja kerajaan bagaimana? Fikir2kanlah.
Pepatah Melayu ada mengatakan, “Sudah terhantuk baru nak mengadah”. Tapi ok, lepas terhantuk sekali lepas tu mengadah lagi. Tapi, dalam kes medical card nie, dah sakit baru nak ambil medical card. Boleh, tapi lulus ke tidak belum tentu.
Akhir sekali, anda fikirkan lah. Apa yang saya ceritakan, bukan omong2 kosong atau rekaan saya. Semuanya saya sertakan dengan bukti.
Kes 3 : Menunggu giliran untuk pembedahan
Selain itu, untuk mendapatkan rawatan di hospital kerajaan pesakit terpaksa menunggu berbulan-bulan untuk sampai ke giliran kita. Kalaulah penyakit yang kita hidapi tersebut memerlukan rawatan segera, bagaimana? Sanggupkah kita tunggu dan berserah begitu sahaja?
Tidak dinafikan, rawatan di hospital kerajaan pun bagus, tapi kalau terpaksa menunggu giliran seperti yang saya sebutkan di atas tadi, macamana? Sekurang-kurangnya, kita ada pilihan untuk mendapatkan rawatan di hospital swasta dengan lebih cepat. Saya umpamakan medical card ini seperti “Tayar Spare” di kereta kita.
Cuba kita fikirkan, kenapa kita usung ke hulu-hilir tayar spare tu sedangkan tayar kereta kita tak bocor. Jawapan standard yang akan diberikan – langkah berjaga-jaga kalau tayar bocor, sedangkan adakalanya kereta yang kita bawa tidak pernah bocor sepanjang kita pandu. Sampai la tukar tayar, tak pernah bocor. Tapi kita masih bawa juga Tayar Spare tersebut atas alasan “Kita tak tau bila tayar kita bocor atau pecah”. Jadi, sama la juga keadaan medical card. Oleh kerana kita tak tau bila kita sakit, sebab tu kita perlu ada medical card.
Posted in Uncategorized | Leave a comment

Medical Card – AIA Public Takaful Terbaik The Best Malaysia!!!

Medical Card AIA Public Takaful Terbaik The Best Malaysia
Medical Card AIA Public Takaful Terbaik The Best Malaysia

Apakah Kelebihan AIA Public Takaful ?
Sila baca kelebihan AIA Public Takaful di bawah dan buat perbandingan dan keputusan terbaik untuk diri anda dan keluarga anda. Orang bijak pasti bijak memilih.
 
MEDICAL CARD AIA PUBLIC TAKAFUL 
(medical card Takaful Tebaik)
Kad Perubatan AIA Takaful merupakan satu plan perlindungan perubatan lengkap yang flexible sesuai untuk individu yang mementingkan perlindungan komprehensif.
 
100 % CASHLESS (Tiada ko-takaful)
Kad Perubatan atau Medical Card AIA Takaful adalah 100% cashless. Tiada perkongsian amaun Ko-takaful. Ini bermaksud, bill hospital anda AIA akan dibayar 100%!!
 
UNLIMITED (Tiada had seumurhidup)
Unlimited! Benar! Tiada had untuk seumur hidup. Hanya had tahunan digunapakai. 
Ini bermakna, medical card anda adalah UNLIMITED. Sesuai untuk penggunaan di hari tua TANPA PERLU RISAU tentang kadar kenaikan inflasi atau kehabisan had kuota seumurhidup.
 
Flexible (Sumbang untuk perlindungan yang diperlukan sahaja)
Pelan perlindungan Perubatan AIA Takaful sangat fleksibel dimana anda boleh menyertai mengikut keperluan (needs) anda. 
 
Boleh menyertai pelan perlindungan perubatan secara standalone atau sebagai rider kepada polisi takafulink. 
 
Anda juga boleh memilih pakej yang bersesuaian dengan peringkat kehidupan anda. Dari pakej Individu sehingga pakej keluarga, semuanya ada untuk pilihan anda! 
 
Had Tahunan yang tinggi (sehingga RM260,000 setahun)
Kad Perubatan AIA Takaful mempunyai had tahunan yang tinggi sehingga RM260,000 setahun dan had seumur hidup UNLIMITED!
 
Medical Card Gold VVIP dengan swipe facility
Pemegang polisi Medical Card AIA Takaful sangat bertuah, dengan swipe facility, urusan kemasukan hospital adalah semudah ABC! cepat dan mudah..
 
Paling menarik, Pemegang Medical Card AIA mempunyai kelebihan Kaunter khas di hospital swasta tertentu. Ini bermakna, anda tidak perlu berebut dan beratur bersama pemegang medical card syarikat lain, anda akan dilayan dikaunter khas “PRIORITY AIA”.
Que Management System (QMS) khas buat pelanggan AIA & AIA Public Takaful.
Ini adalah sebahagian inisiatif AIA untuk memberi “excellent customer service & customer experience” yang terbaik untuk pemegang polisinya. 
 
Service 24 jam (Service GL department AIA 24 jam)
Jangan risau tentang GL anda. AIA Guarantee Letter Department beroperasi 24 jam sehari, 365 hari setahun. Tanpa bercuti, Tanpa berehat. Kami sentiasa bersama disaat anda memerlukan 24-7 dan 365 hari setahun! We are the best!
 
Hubungi saya untuk maklumat lanjut:
Mr.Viva – 012 5457 314
Posted in Uncategorized | Leave a comment

Rider – Under one Shield / Dibawah satu pelan

protection n saving rider

Posted in Uncategorized | Leave a comment